Municipi

 


SITUACIÓ GEOGRÀFICA

El municipi de Blancafort es troba situat a la part central de la comarca de la Conca de Barberà, en el vessant meridional de la serra del Tallat. Limita amb els municipis de Vallbona de les Monges (N), Solivella i Pira (E), Montblanc (S) i l'Espluga de Francolí (W).

Extensió del terme municipal 14,55 km2
Nombre d'habitants 389 (gener 2019)
Altitud del nucli urbà 428 m
Distància a Montblanc 8 km
Distància a Tarragona 42 km
Distància a Poblet 9 kmComunicacions

Carretera: TV-2337 a Montblanc
TV-2338 als Omells de Na Gaia
TV-2336 a l'Espluga de Francolí i Solivella

Autopista: AP-2: sortida 9 (Montblanc), a 7 km
Ferrocarril: Estació de Montblanc, 8 km.ACTIVITAT ECONÒMICA

L'agricultura és la principal activitat de la població. Les terres són majoritàriament de secà i els conreus més importants són la vinya (364 Ha), els cereals (223 Ha), els ametllers (138 Ha) i les oliveres (94 Ha).

El Celler Cooperatiu de Blancafort, fundat el 1896, disposa de les infraestructures fonamentals, la tecnologia i els coneixements enològics més moderns per elaborar vins de gran qualitat. Cal destacar els vins Blanca-Flor, en totes les seves varietats, així com la mistela i el vermut que es comercialitzen a la mateixa Cooperativa.EQUIPAMENTS MUNICIPALS

Escola pública, consultori mèdic, centre cultural, pista poliesportiva i de petanca, parc infantil, piscina, local social, llar de jubilats i pensionistes, alberg municipal, casal dels joves.ALTRES SERVEIS

Farmàcia, bar-restaurant, pastisseria, perruqueria, queviures, celler i agrobotiga.NOU FULLETÓ DE BLANCAFORT

Us presentem la nova edició del fulletó quatríptic de Blancafort, el qual es distribuirà a través del Servei de Promoció Turistica i Consum del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i directament del nostre Consistori.
Posem a la vostra disposició la impressió digital en format .pdf, perquè el conegueu i pugueu baixar des d'aquí.
En aquesta nova edició hem volgut destacar la realitat actual del nostre poble, mostrant les imatges més actuals dels nostres equipaments públics i socials destinats a la cultura, salut, esport, i lleure, amb unes referències a la nostra història i elements arquitectònics del nostre patrimoni més antic i conservat.

Podeu veure el fulletó clicant aquí

 

 

Subscriure a
Menu

Menú principal