Festa Major 2022

29/08/2022 Festes

Festa Major 2022

 

 

 

Blancafort ha viscut una Festa Major de molt participativa i variada on ha destacat la gran afluència de gent en un retorn a normalitat pre pandèmica i la decisió per part del consistori de no muntar el tradicional envelat per fer un festa més integrada i participativa per als tots els assistents. Al seu lloc es van instal·lar taules amb cadires.

Els actes van començar Divendres al matí amb el circuït d'habilitats Extreme-Race que va fer passar un bon parell d'hores als més petits i també alguns del més grans.

La nit es la obrir amb la màgia de Shado que va oferir diferents trucs basats en el mentalisme i les habilitats psico-manuals. A continuació va ser l'hora del fum i els petards amb el correfoc a càrrec dels Dimonis de Montblanc que van portar el seu espectacle per la part central del poble fins la Plaça del sindicat o hi va haver la traca final. A la mateixa plaça va ser on acte seguit el grup de versions Allioli va portar la seva energia i frescor que va fer passar una bona estona a tots els presents durant un parell d'hores. La nit va finalitzar amb la música de Dj Flasher que va punxar una selecció de cançons actuals i clàssics fins que va sortir el sol.

El Dissabte va iniciar-se amb la cantada de la llegenda de la princesa i Sant Jordi, una entretinguda revisió de la llegenda tradicional en format musical, que va estrenar-se la pasada setmana medieval de Montblanc, que va tenir una gran acceptació per part de tots els assistents. Acte seguit va ser la Xaranga Bandsontats els encarregats d'amenitzar l'hora del vermut amb la serva refrescant varietat de temes i bon rotllo.

L'Acte central de la tarda va ser la IV trobada de Gegants de Blancafort que centrada en un temàtica medieval va celebrar els 5 primers anys de vida de La Blanca i el Fort i els 815 anys de la primera menció del poble de Blancafort. La trobada va contar amb la presència de 8 colles geganteres inclosos els amfitrions.

Un cop finalitzat va arribar l'hora del ball de tarda a càrrec de l'orquestra Aquàrium. La nit va ser per la mateixa orquestra en la seva versió de grup de versions Coversions amb una selecció de música dels 80, 90 i actuals que va fer gaudir i ballar tots els assistents. L'encarregat de fer acabar de ballar els més resistents fins ben entrada va ser Dj Rico.

El Diumenge va al mati va ser torn de la missa solemne de Festa Major amenitzada amb els cants de la Cobla Nova Blanes. La missa va finalitzar amb un ball a càrrec dels Gegants de Blancafort.

Seguidament els companys de la Cobla Blanes van oferir un concert per fer més amena l'hora de vermut. A les 19 hores l'orquestra Nova Blanes va oferir un lluït concert de Festa Major, en que tots els que havien llot taules a la Plaça van ser obsequiats amb una ampolla de Cava gentilesa de Cellers Domenys. Acte seguit van oferir un ball llarg de Festa Major per cloure els actes del dia central.

El Dilluns dia del gos va arribar amb una novetat ja que es va substituir els que durant molts anys ha estat el tradicional tir a la diana per un tobogan aquàtic de 50 m. Acte seguit si hi va haver el tradicional berenar de coca amb xocolata i el tradicional sopar del dia del gos que va poar punt i final a una Festa Major molt esperada i participada.

 

Menu