Resum actes Festa Major 2020

02/09/2020 Festes

Resum actes Festa Major 2020

 

                                            

                                                             Resum ampliat de Fotografies Festa Major 2020

 

Malgrat que el context no era fàcil i que la celebració de la mateixa va estar pendent de possibles canvis que impedissin la seva celebració; filament, el passat cap de setmana es va celebrar la Festa Major de Blancafort. Una edició marcada per la Covid-19 que va suposar una reducció de la seva durada en un dia menys, un menor nombre d'actes i les mesures de seguretat i distanciament a fi de poder-los celebrar de la forma més segura possible.

Divendres durant l'horari de piscina es va poder gaudir de música ambiental a càrrec d'un parell de Djs. Després de sopar a la Plaça dels Arbres va ser el torn de Dragon Knight que va presentar el seu espectacle basat el música de Queen. Durant poc més de noranta minuts el quartet barceloní va repassar els principals èxits de la banda britànica on no van faltar cançons com Somebody to love o Bohemian Rhapsody corejades per bona part del públic assistent.

Dissabte al matí , els grallers dels gegants Blancafort, van recuperar les matines com havien fet ja algun cop els antics grallers del poble fa quasi vint anys. Durant prop d'una hora van recórrer els carrers del poble i molts van ser els que van sortir als balcons per veure passar i aplaudir la cercavila, tot i que alguns ho feien amb cara de tenir preparada una galleta d'aigua en possible represalia per la son manllevada. Al migdia va ser el torn de l'espectacle Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac. Un contacontes a càrrec de dues montblanquines que va entretenir els més menuts i els seus pares durant prop 40 minuts. Posteriorment la Txaranga reusenca Bandsonats va oferir un animat concert vermut

Per la tarda també a la plaça i per algunes altres places del poble el grup Traüt espectacles va presentar Carrocontes. Un seguit de contes i rondalles de caire medieval contades en clau d'humor per a tots els públics. De cara a la nit va ser el torn de un dels plats forts de la Festa Major d'enguany amb l'humorista e imitador Pep Plaza. Durant una mica més d'hora i quart va repassar les seves imitacions més conegudes que van arrencar nombroses rialles entre el públic assistent i va cloure l'espectacle amb algunes cançons en que la seva dona i cantant Txell Sust el va acompanyar per interpretar Illes dins un riu.

L'endemà Diumenge al matí es va celebrar la missa solemne que va comptar amb el suport coral de la cobla Montgrins

Posteriorment els gegants de Blancafort van voler fer una breu actuació d'una mitja hora de durada després de molts mesos sense poder actuar. Es va aprofitar per feu una breu celebració dels 20 anys de l'arribada dels gegantons Miquel i Magdalena. El matí va acabar amb un concert de cobla a càrrec de la Cobla Montgrins. Finalment al vespre per cloure la Festa Major la Cobla orquestra Montgrins va oferir un magnífic i molt lluït concert que va fer les delícies de tots els assistents. Amb això es va donar per finalitzada una reduïda però molt celebrada edició de la Festa Major de Blancafort.

 

L'Ajuntament de Blancafort vol agrair a tothom qui ha fet possible que l'edició d'enguany sigui possible d'una manera segura i eficaç. També vol agrair i felicitar a tots els assistents al diferents actes per fer-ho d'una manera ordenada i seguint sempre els protocols de portar mascareta i les distàncies entre persones. Donar les gràcies també al Miquel i la seva família del Foodtruck el Grillat que s'han passat aquest estiu a Blancafort fent el servei de Bar i que s'han guanyat l'estima de la gran majoria sent pràcticament uns blancafortins més.

Menu