Setmana Jove 2021

24/08/2021 Festes

Setmana Jove 2021

 

      Galeria Imatges Setmana Jove 2021

 

 

 

Torneig de Futsal

El Torneig de Futsal va donar el tret de sortida a una nova edició de la setmana Jove de Blancafort. Si ve el torneig va haver de ser reformulat a última hora, cosa que va permetre que s'apuntessin els menors de 15 anys. La recuperació del mateix, després que l'any anterior no es pogués celebrar, va ser molt ben rebuda. Un total de 4 equips van disputar un mini lligueta que va oferir dosis de bon futbol sala durant 2 vespres. Els guanyadors van ser el Club Moix seguits per els joves MiniMessis.

 

Concert Roba Estesa.

l'Associació feminista de Blancafort va cloure les activitats Liles d'aquest estiu amb la celebració del concert de grup de Folk feminista de camp de Tarragona Roba Estesa. Les Tarragonines van repassar durant hora i mitja, en format acústic, alguns dels seus temes més coneguts. El concert va tenir una gran acollida i es va pràcticament assolir el aforament permès.

 

Bicicletada popular i Pujada popular al Cap del Coll.

 

l'AE Blancafort es va animar aquest any a recuperar les seves activitats estrella del estiu això si adaptades a les condicions actuals. Així el popular Bicicross va ser substituït per una pedalada popular on els més petits acompanyats pels seus pares va poder demostrar la seva destresa damunt la fent la ruta vermella de Blancafort saludable. Posteriorment es va celebrar una nova edició de la ujada al cap del coll. Si be la de enguany no va ser competitiva i bàsicament adreçada als socis de l'entitat, va permetre també que tots aquells menors de 14 anys que volguessin poguessin també participar d'aquesta pujada en format popular. Una 60 de participants van sortir a els 19 h de la plaça dels arbres i van enfilar per la carretera del popular coll de la Serra del Tallat. Cal destacar que en unes franges d'edat que anaven des dels 8 als 60 anys pràcticament la totalitat dels ciclistes va completar l'ascensió.

Conferència pintures Amando Portales.

El Dissabte a les 8 del vespre va tenir lloc al local de la gent gran una conferència sobre els murals del pintor Amando Portales que es van recuperar de cafè de Cooperativa que es va esfondrar parcialment el passat mes de Febrer. L'alcalde de Blancafort Enric Paris va donar la benvinguda a tots els assistents i va explicar que en cop ha finalitzat el procès d'extracció dels murals ara s'està buscant finançament a fi de poder-los restaurar i donar-los una ubicació definitiva que encara està per decidir. La conferència va iniciar-la la historiadora blancafortina Anna Andevert que va fer un anàlisis del estil de pintura de Amando Portales així com dels significat de les persones que i apareixen. Posteriorment les restauradores van explicar les tècniques usades a fi de poder-les extreure de la manera més segura possible. La conferència va ser un èxit d'assistents i el local es va omplir en el seu màxim permés.

 

Torneig de Butifarra

Un any més es va celebrar una nova edició del torneig de butifarra. Un total de 8 parelles van participar durant la tarda de Diumenge en aquest clàssic de la setmana de la joventut.

 

Aquagym Dilluns tarda a la piscina del poble es va fer una sessió de aquagym. Les encarregades de la classe als assistents van ser la Sònia, la Mariona i l'Alba que durant prop d'una hora van fer moure al ritme de la música al que, tot i que bufar una mica de vent, no es van voler estar de practicar exercici durant una animada estona.

 

Cursa de orientació nocturna.

 

El Dilluns nit va tenir lloc una nova edició d'una de les activitats que més bona acollida ha tingut els últims anys, la curs d'orientació nocturna. Una vuitantena de persones entre pares i fills, repartits en grups de no més de 10 persones van estar buscant, durant una hora i mitja, les diferents fites repartides pel poble i els seus voltants. L'hora límit per entregar les targetes de participació eren les 12 de la nit.

 

Concurs de Paelles

Un any més malgrat les limitacions, el Dimarts 24 es va celebrar una nova edició , i ja en fa més de 10, del concurs de paelles. A diferència de l'època anterior a la pandèmia on s'arribaven a coure fins a una 30 de paelles i es reunien per sopar més de 300 persones; aquest any van ser prop de 10 paelles les que es van estar coent durant la nit de Dimarts . Fetes dins de garatges o jardins particulars les paelles participants van haver d'enviar una fotografia a un número determinar ja que enguany només es valorava la presentació.

Parc mòbil de seguretat vial per bicicletes.

 

Dimecres matí es va muntar a la pista municipal una parc mòbil de seguretat vial destinat a bicicletes. Durant un parell d'hores els més joves que van volar van poder practicar les seves habilitats sobre la bici en un circuït amb semàfors , pas de vianants i altres senyals i interaccions que es troben en el dia a dia de les carreteres i carrers.

Torneig de Pìng pong

A la tarda del Dimecres va tenir lloc a la terrassa del Bar de la piscina un torneig de Ping pong . Dividit en 2 taules una pels més gran i l'altra pels més petits, durant 3 h una vintena de persones van demostrar la seva destresa amb la pala. Per divertiment o competitivitat alguns o qui sap si per recordar algunes hores perdudes de joventut els altres; la veritat es que el nivell mig exhibit va ser prou alt i es van veure punts i partits de força nivell.

Karaoke nocturn

 

La novetat de la setmana jove d'enguany va ser una sessió de karaoke. Organitzat a la plaça dels arbres i amb una afluència notable de públic. Si ve al començament va costar que la gent sortís a cantar, poc a poc la cosa es va anar animat i van ser varis els que es van animar alguns fins i tot en repetides ocasions diferents cançons des de mítics temes del rock Català, passant pel èxits més actuals o inclús himnes de club de futbol.

Dj Moncho.

La setmana Jove es ve cloure Dijous amb una sessió de Dj a càrrec de Dj Moncho que durant la tarda va amenitzar amb música tots els que estaven a la piscina. En línies generals i malgrat les limitacions, una setmana Jove força variada i participativa.

 

 

Menu