Sortida a buscar el Tió i venda de calendaris 2021

15/12/2020

Sortida a buscar el Tió i venda de calendaris 2021

El passat Diumenge es va celebrar a Blancafort 2 actes que s'han convertit ja quasi en una tradició; la sortida a buscar el tions al bosc i la venda de calendaris per part de l'Associació de gegants. Malgrat les limitacions i restriccions actuals els dos actes es van poder celebrar de la manera força normal i segura.

Així dons a 2/4 11 del matí davant el Local Social, 16 intrèpids i valents nens i nenes del poblet van rebre les últimes instruccions per part del 2 responsables de l'AE Blancafort ( organitzador del acte) i van enfilar camí d'un bosc prop del poble en un trajecte durant el qual van anar trobant diferents petits troncs que, algú que no s'ha pogut identificar, havia deixat enmig del camí amb la intenció de facilitar la cerca dels tions. Així al cap de uns 20 minuts de caminar prop d'unes antenes repetidores de telefonia, amagats entre les rames del bosc aparegueren els tan esperats tions. Aquests eren de diferents mides i edats puig alguns dels que allí es van trobar havien prestat ja servei i cagadera a algun dels pares o inclús avis dels vailets Blancafortins. Així un cop comprovat que els màgics troncs estaven en prefectes condicions, si bé i com acostuma a ser habitual en aquesta època, encara una mica desmenjats; es va fer la pertinent foto de grup i es va procedir a retorna cap al poble.

Un cop arribats al poble i deixats els tions a les corresponents cases a fi que es comencessin a recuperar del llarg viatge i poguessin començar la ingesta de menjar que faci possible el seu principal propòsit durant aquestes festes; l'activitat es va traslladar a la Plaça dels arbres on els Gegants de Blancafort van fer una breu actuació i van posar a la venda els calendaris de l'any 2021. Van estar acompanyats en aquesta ocasió pel grup de gralles So Nat! de Tarragona que va oferir un repertori de Nadales. L'Acte va tindre la col·laboració també de l'Associació feminista que va oferir servei de barra.

Menu